Reklama
  • Środa, 2 marca 2016 (14:00)

    Składniki na 4 porcje: 1 szkl. kaszy pęczak, 1 mała cukinia, 20 dag pomidorków koktajlowych, 2 ząbki czosnku, ok. 2 szkl. bulionu warzywnego z kostki, 1/2 papryczki chili (bez pestek), 2 łyżki masła, 2 łyżki śmietany 18 proc., 1/2 łyżeczki kurkumy, 1 łyżeczka rozmarynu, 2 łyżki startego parmezanu, pieprz, oliwa.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 4 listopada 2015 (14:06)

    Skład na 4 porcje: ● 200 g ryżu do risotta ● po 2 łyżki masła i oleju rzepakowego ● 500 ml bulionu warzywnego ● 150 ml białego wina wytrawnego ● 250 g grzybów leśnych (podgrzybków, borowików, maślaków) ● 1 średnia cebula ● 100 g sera pleśniowego gorgonzola ● sól i pieprz do smaku.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 2 października 2015 (08:05)

    Składniki na 2 porcje: 30 dag świeżych grzybów leśnych • kilka grzybów suszonych • pół litra bulionu • cebula • ząbek czosnku • 2 łyżki masła • szklanka ryżu do risotto • pół szklanki białego wina • natka pietruszki • 5 łyżek tartego parmezanu lub żółtego sera • sól • pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 14 września 2015 (13:06)

    Składniki na 6 porcji: 40 dag ryżu (lub orkiszu), 2 ząbki czosnku, 900 ml bulionu, 1 czerwona papryka, 2 dymki, 10 dag groszku cukrowego, 10 dag rzodkwi, 1 marchewka, 150 ml kwaśnej śmietany, 6 jajek, olej, sól, pieprz, świeże zioła.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 9 września 2015 (15:05)

    Składniki na 4 porcje: 1 i 1/2 szklanki ryżu, 500 g podgrzybków, 40 g masła, 2 ząbki czosnku, cebula, łyżeczka tymianku, 1/3 szklanki białego wina, 4 szklanki bulionu warzywnego, 2 garści młodego szpinaku, sól, pieprz, 1/4 szklanki startego sera typu parmezan, garść orzechów pinii lub laskowych (podprażonych na suchej patelni).

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 7 września 2015 (14:05)

    Składniki: szklanka ryżu, 2 łyżki oliwy z oliwek, 2 łyżki masła, cebula, pół szklanki białego wina, 1 litr wywaru , kilka suszonych pomidorów , natka pietruszki, pieprz marynowany, 10 dag parmezanu.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 7 września 2015 (14:05)

    Składniki: 50 dag świeżych buraków, oliwa, cebula, 2 ząbki czosnku, 10 dag masła, 30 dag ryżu, sól, szklanka białego wina, 1 l bulionu warzywnego, 10 dag tartego parmezanu (połowę zostaw do posypania), pieprz, szklanka śmietany.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 7 września 2015 (14:05)

    Składniki: 2 torebki ryżu, 4 ząbki czosnku, 3 łyżki oliwy, 2 cebule, 1 litr bulionu drobiowego, pęczek natki pietruszki, łyżka masła, sól, pieprz, 10 krewetek, cytryna pokrojona w ósemki.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 3 września 2015 (08:00)

    Podajemy sprawdzony sposób na danie z zielonym groszkiem i wędliną. Risotto ma kremową konsystencję i świetny smak.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 28 sierpnia 2015 (13:05)

    Składniki 10 dag ryżu średnioziarnistego (arborio lub carnaroli), 20 dag świeżych kurek, średnia cebula, 1/2 łyżki masła, łyżka oliwy extra vergine, 2 szkl. domowego wywaru jarzynowego, łyżeczka posiekanego tymianku (może być suszony), 2 łyżki drobno startego parmezanu (albo Grana Padano lub innego żółtego sera o ostrym smaku), 1/3 pęczka natki pietruszki, sól, pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0