Reklama
  • Poniedziałek, 22 września 2014 (08:42)

    SKŁADNIKI: 3 woreczki ryżu, 3 op. warzyw na patelnię, olej czosnkowy, papryka, 2 kulki mozzarelli, zioła prowansalskie, bulion drobiowy z kostki, sól.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 1 sierpnia 2014 (13:05)

    Składniki na 4-6 porcji: 20 dag ryżu, 25 dag schabu, 25 dag świeżych grzybów, 1/2 szklanki białego wina wytrawnego, 1/2 szklanki bulionu drobiowego, 1 cebula, 1 papryczka chili, kilka gałązek natki pietruszki, 10 dag żółtego sera, sól, pieprz, olej do smażenia

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 30 lipca 2014 (13:00)

    20 dag ryżu, cebula, ząbek czosnku, vegeta, słodka i ostra papryka, 300 ml bulionu warzywnego, 2 łyżeczki przecieru pomidorowego, łyżeczka masła, olej

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 28 lipca 2014 (13:05)

    Składniki na 3-4 porcje: 12 dag liści świeżego szpinaku, 3 szklanki bulionu, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 3 łyżki masła, 1 szklanka ryżu do risotto, 1 łyżeczka kurkumy, 100 ml białego wytrawnego wina, 2 łyżki tartego sera żółtego, sól, pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 11 lipca 2014 (10:05)

    Rozgrzej 2 łyżki masła. Wsyp 1 i 1/2 szkl. ryżu. Smaż, aż stanie się szklisty. Następnie porcjami dolej 3–4 szkl. bulionu. Duś, aż ryż będzie miękki. Pod koniec dodaj 1 szkl. zielonego groszku i kawałeczki szynki (ok. 10 dag). Przypraw czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz solą.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 10 lipca 2014 (15:05)

    Składniki na 4 porcje: 20 dag ryżu na risotto (np. arborio), 40 dag filetu z piersi kurczaka, 1 op. roszponki, 6–7 małych pomidorków, 1 mała cebula, 2 łyżeczki + 1 łyżka oleju, 1 szkl. przecieru pomidorowego, 2 szkl. bulionu drobiowego, 5 dag parmezanu, 1 łyżeczka masła, mielona słodka papryka, sól, mielony czarny pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 9 lipca 2014 (15:00)

    Składniki (na 4 porcje) 2–3 średnie buraki czerwone, 2 szkl. ryżu, 2 łyżki płynnego miodu, 2 łyżki octu balsamicznego, 1 czerwona cebula, 2 łyżki masła, ok. 1 litra bulionu warzywnego, garść orzechów włoskich, garść rodzynek, szczypta gałki muszkatołowej, sól, czarny pieprz, melisa albo mięta do dekoracji.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 20 czerwca 2014 (14:00)

    Składniki na 4 porcje: • 25 dag boczniaków • 1,5 szklanki ryżu • duża cebula • 2 ząbki czosnku • 4 łyżki masła • litr wywaru drobiowego • 4 łyżki tartego sera żółtego • pęczek natki pietruszki • sól • pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 5 czerwca 2014 (10:05)

    Składniki: zielona część pora, torebka ryżu, 3 szklanki bulionu, łyżka oliwy, 20 dag brukselki, 2 łyżki masła, 2 łyżki sera koziego, listki mięty

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 5 czerwca 2014 (10:05)

    Składniki: 2 torebki ryżu, 4 ząbki czosnku , 3 łyżki oliwy, 2 cebule, 1 litr bulionu drobiowego, pęczek natki pietruszki, łyżka masła, sól, pieprz, 10 krewetek, cytryna pokrojona w ósemki

    Czytaj więcej Komentarzy:0