Reklama
  • Wtorek, 11 października 2016 (14:00)

    Kokosowe risotto z pieczarkami

Składniki: 250 g ryżu, 220 ml mleka kokosowego, 3-4 duże kapelu sze borowików, 300 g pieczarek, 2 cebule, 3 ząbki czosnku, 450 ml bulionu warzywnego, sól, pieprz, 3 łyżki oliwy.

Przygotowanie: Borowiki zalej wrzątkiem. Zostaw na 2-3 godziny i posiekaj. Pieczarki oczyść i pokrój w paski.

Cebule oraz czosnek obierz i drobno posiekaj. Zeszklij na oliwie. Dodaj pieczarki (część odłóż do dekoracji) i mieszając, smaż kilka minut. Wsyp suchy ryż. Dorzuć posiekane borowiki. Wlej pół szklanki bulionu. Duś, mieszając, aż płyn zostanie wchłonięty.

Reklama

Dolej resztę bulionu i znowu mieszając, czekaj, aż się wchłonie. Na koniec wlej mleko. Gdy i ono zniknie, danie dopraw, przykryj i odstaw na 5 minut. Podawaj ozdobione resztą grzybów.

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: 3 średnie buraki, pieprz , 2 marchewki, oliwa, sól, chili, 1 mała cebula, 3/4 szklanki ryżu arborio, 1/4 szklanki czerwonego wina stołowego, 1,5 szklanki bulionu warzywnego, 10 dag... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.