Reklama
  • Wtorek, 11 października 2016 (14:00)

    Kokosowe risotto z pieczarkami

Składniki: 250 g ryżu, 220 ml mleka kokosowego, 3-4 duże kapelu sze borowików, 300 g pieczarek, 2 cebule, 3 ząbki czosnku, 450 ml bulionu warzywnego, sól, pieprz, 3 łyżki oliwy.

Przygotowanie: Borowiki zalej wrzątkiem. Zostaw na 2-3 godziny i posiekaj. Pieczarki oczyść i pokrój w paski.

Cebule oraz czosnek obierz i drobno posiekaj. Zeszklij na oliwie. Dodaj pieczarki (część odłóż do dekoracji) i mieszając, smaż kilka minut. Wsyp suchy ryż. Dorzuć posiekane borowiki. Wlej pół szklanki bulionu. Duś, mieszając, aż płyn zostanie wchłonięty.

Reklama

Dolej resztę bulionu i znowu mieszając, czekaj, aż się wchłonie. Na koniec wlej mleko. Gdy i ono zniknie, danie dopraw, przykryj i odstaw na 5 minut. Podawaj ozdobione resztą grzybów.

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: 4 małe dynie, 1 pojedyncza pierś kurczaka, 1 cebula, 10 dag boczku, 1 cebula, pół szklanki ryżu, 250 ml bulionu, sól, pieprz, gałka muszkat. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.