Reklama
  • Wtorek, 11 października 2016 (14:00)

    Pikantne kopce ryżowe

Składniki: 200 g ryżu, 2 cebule, 75 g ementalera, kostka bulionu, 125 g ajwaru, 150 g mrożonego groszku, po 1/2 pęczka szczypiorku i pietruszki, 2 łyżki oleju.

Na oleju usmaż posiekane cebule. Dodaj opłukany ryż, 400 ml wody i ajwar. Wkrusz kostkę bulionową. Wymieszaj, zagotuj i odstaw na około 20 minut. Znów zagotuj i odcedź.

Umyj szczypiorek i pietruszkę. Drobno pokrój. Część odłóż, resztę dodaj do ryżu razem ze startym serem i ugotowanym groszkiem. Wymieszaj. Formuj kopce. Udekoruj i podawaj jako dodatek do mięsa.

Reklama

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: 4 małe dynie, 1 pojedyncza pierś kurczaka, 1 cebula, 10 dag boczku, 1 cebula, pół szklanki ryżu, 250 ml bulionu, sól, pieprz, gałka muszkat. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.