Reklama
  • Wtorek, 11 października 2016 (14:00)

    Pikantne kopce ryżowe

Składniki: 200 g ryżu, 2 cebule, 75 g ementalera, kostka bulionu, 125 g ajwaru, 150 g mrożonego groszku, po 1/2 pęczka szczypiorku i pietruszki, 2 łyżki oleju.

Na oleju usmaż posiekane cebule. Dodaj opłukany ryż, 400 ml wody i ajwar. Wkrusz kostkę bulionową. Wymieszaj, zagotuj i odstaw na około 20 minut. Znów zagotuj i odcedź.

Umyj szczypiorek i pietruszkę. Drobno pokrój. Część odłóż, resztę dodaj do ryżu razem ze startym serem i ugotowanym groszkiem. Wymieszaj. Formuj kopce. Udekoruj i podawaj jako dodatek do mięsa.

Reklama

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: 2 średnie marchewki, 1 cebule, 1 czerwona papryka, 1,5 szklanki ryżu, 1 opakowanie mrożonych różyczek brokułu (lub 1 średni brokuł), sól, świeżo mielony pieprz, szczypta ziół... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.