Reklama
  • Wtorek, 11 października 2016 (14:00)

    Pikantne kopce ryżowe

Składniki: 200 g ryżu, 2 cebule, 75 g ementalera, kostka bulionu, 125 g ajwaru, 150 g mrożonego groszku, po 1/2 pęczka szczypiorku i pietruszki, 2 łyżki oleju.

Na oleju usmaż posiekane cebule. Dodaj opłukany ryż, 400 ml wody i ajwar. Wkrusz kostkę bulionową. Wymieszaj, zagotuj i odstaw na około 20 minut. Znów zagotuj i odcedź.

Umyj szczypiorek i pietruszkę. Drobno pokrój. Część odłóż, resztę dodaj do ryżu razem ze startym serem i ugotowanym groszkiem. Wymieszaj. Formuj kopce. Udekoruj i podawaj jako dodatek do mięsa.

Reklama

Na żywo

Zobacz również

  • 1 średnia dynia, np. hokkaido (ok. 1,25 kg), 3 łyżki oliwy, gruba morska sól, 1 średnia cebula, 25 dag ryżu na risotto (np. arborio), 100 ml białego wytrawnego wina, 3 gałązki rozmarynu, 750 ml... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.