Reklama
  • Wtorek, 11 października 2016 (14:00)

    Słodkie kule ryżowe

Składniki: 200 g ryżu, 250 ml mleka, 100 ml wody, 1 łyżeczka masła, sól, puszka brzoskwiń, 150 g malin lub truskawek, 100 g płatków migdałowych, 1 opakowanie cukru waniliowego

Ryż ugotuj w wodzie i mleku z dodatkiem masła, cukru waniliowego i soli. Przygotuj mus: brzoskwinie odsącz z syropu. Połowę pokrój.

Drugą część zmiksuj z syropem. Ryż wymieszaj z malinami. Nałóż do filiżanek, dociśnij i odwracając, wyjmij. Posyp migdałami. Podawaj z brzoskwiniami i musem.

Reklama

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: 250 g ryżu, 220 ml mleka kokosowego, 3-4 duże kapelu sze borowików, 300 g pieczarek, 2 cebule, 3 ząbki czosnku, 450 ml bulionu warzywnego, sól, pieprz, 3 łyżki oliwy. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.