Reklama
  • Wtorek, 11 października 2016 (14:00)

    Smażony ryż z oliwkami

Składniki: 20 zielonych oliwek, 200 g długoziarnistego ryżu, 1 żółta papryka, 1 cebula, 1 marchew, 2 ząbki czosnku, łyżka oliwy, kilka kropli sosu sojowego, sok z cytryny

Ugotuj ryż na sypko i odcedź. Posiekaj oliwki, cebulę i czosnek. Pokrój w kostkę paprykę i marchewkę.

Podsmaż na oliwie czosnek, cebulę, paprykę i marchew. Dodaj oliwki, trochę sosu sojowego i soku z cytryny. Wymieszaj z ryżem. Podawaj np. z drobiem.

Reklama

Na żywo

Zobacz również

  • 1 średnia dynia, np. hokkaido (ok. 1,25 kg), 3 łyżki oliwy, gruba morska sól, 1 średnia cebula, 25 dag ryżu na risotto (np. arborio), 100 ml białego wytrawnego wina, 3 gałązki rozmarynu, 750 ml... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.